Boekhouding & Accountancy

Boekhouding & Accountancy

Wat is boekhouding precies? Boekhouding gaat over de verwerking van alle financiële administratie van een bedrijf. Als er wordt gesproken over boekhouding dan gaat het meestal over facturen en betaalaangiftes. Een goede en correcte boekhouding moet voldoende informatie bieden over alle inkomsten en uitgaven van het bedrijf en moet bewijsstukken bevatten. Doordat het voorgenoemde informatie moet bevatten, is een correcte boekhouding van cruciaal belang voor elk bedrijf. Dit komt doordat de informatie die uit de boekhouding wordt gehaald, de basis wordt voor financiële beslissingen omtrent het bedrijf. Daarom is voor elk bedrijf de beste keuze om een boekhouder in dienst te nemen of een bedrijf aan te nemen om de boekhouding te doen. Nexum is zo een bedrijf dat de boekhouding van A tot Z opvolgt voor al hun klanten. Wij zorgen ervoor dat je helemaal in orde bent op administratief en boekhoudkundig vlak. Daarnaast bieden we ook advies op basis van de informatie die je boekhouding biedt.

Nexum boekhouding

Nu een bedrijf kan zelf de boekhouding doen, maar dat is iets dat we ten strengste afraden. De boekhouding van een bedrijf moet eigenlijk door een erkend boekhouder worden gedaan. Niet enkel omdat de boekhouding de basis is voor vrijwel alle financiële beslissingen in een bedrijf, maar ook omdat een correcte boekhouding wettelijk verplicht is. Afhankelijk van de aard van je bedrijf heb je ofwel een vereenvoudigde boekhouding of een dubbele boekhouding. Welke boekhouding het beste is voor jouw bedrijf, daar helpen wij je bij Nexum graag mee verder. Daarnaast moet er ook aan gedacht worden dat de overheid de boekhoudingen van bedrijven controleert. Als je boekhouding door een erkend boekhouder wordt gedaan, zoals Nexum, dan kan correctheid gegarandeerd worden. 

Nexum Juridisch

Over Nexum

Lindsey is een zeer ambitieus persoon. De financiële sector zit bij haar in het bloed. Na haar studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KULeuven, volgde ze een postgraduaat fiscaliteit in avondschool en behaalde daarna haar certificaat van Fiscaal Accountant. Ze begon haar carrière in 2010 in de banksector en nadien volgde de overstap naar I.B.A. Integraal bedrijfsadvies te Westerlo waar ze 6 jaar als accountant werkzaam was. In 2022 startte ze haar eigen kantoor in Tongerlo.  Ze is gespecialiseerd in begeleiding van starters en het is haar missie om de afstand tussen accountant en klant te verkleinen en meer te doen dan enkel opvolging van boekhouding en fiscaliteit. Als ondernemerscoach wil ze klanten bijstaan om hun zelfvertrouwen als ondernemer te zien toenemen, slimme beslissingen te maken en hun bedrijf gezond te laten groeien. Haar sterke punten zijn haar gedrevenheid, leergierigheid en de “helikopterview” die ze heeft over haar dossiers. Ze houdt van de variatie in haar job.

Nexum Accounting

Heb jij een bedrijf en ben je op zoek naar een boekhouder, klankbord of fiscaal advies? Zoek dan niet verder en neem contact op voor meer informatie. Dan leggen we een afspraak vast om jouw mogelijkheden verder te bekijken. 

Nexum accounting

Tongerlodorp 34, 2260 Westerlo

Contacteer ons